söndag 12 mars 2017

Att aldrig säga aldrig... Håret föll

Jag har skrivit om det där med hårvård/-kostnad  tidigare.
Sedan dess har jag klippt mig själv och det har gått riktigt hyfsat.
Men så kände jag mer och mer lust att prova klippa mig kortkort.
Så för ungefär en månad sedan så tog jag hundtrimmern och körde av allt utom luggen, men några dagar senare rök även den.

Och jag har inte ångrat mitt tilltag, utan det har bara varit en befrielse att få bort det "långa"
Däremot vill jag fortsättningsvis inte ha riktigt så kort, men kan mycket väl tänka mig att klippa mig med trimmer även framöver, så det lutar åt att jag får investera i en sådan.
En med fler valmöjligheter gällande längd.
Har ni tips kring trimmer-köp?

Vartefter håret växer så blir frisyren lite varierande, men hela tiden otroligt lättskött, vilket gillas - både variationen och lättsköttheten.
Så något frisörbesök för mig lär det inte bli inom det närmaste.

Däremot gick dottern nyligen till frisören och fick sig en riktigt snygg och passande frisyr som var värd varenda krona som det kostade (350).
Frågan är hur täta besök det kommer bli för henne framöver.
Detta är hennes andra frisörbesök någonsin, men med risk att antalet kommer öka betydligt fortare nu.

Vad lägger ni på frisörbesök och annan hårvård per månad eller år?

16 kommentarer:

 1. Som svar på sista frågan får jag svara 0 kr/år så länge jag fortsätter att hitta gratis trimmers i elsoprummet (http://sparosverige.blogspot.se/2016/08/klipp.html). Eller ja, en tia i schampo drar jag väl iväg också.

  SvaraRadera
 2. Jag klipper också mig själv men tycker det är enklast med långt hår som jag klipper nån gång om året. Det måste därför tvättas och just nu använder jag schampo och äppelcidervinäger. Eftersom jag tvättar håret ungefär en gång i veckan borde det gå åt ungefär två-tre flaskor om året men eftersom jag delar med resten av familjen vet jag faktiskt inte riktigt. Någon hundring skulle jag gissa på att mitt hår kostar. Det tycker jag är rimligt.

  SvaraRadera
 3. Med en kort frisyr blir det klippning var åttonde vecka (280 kr) och slingor en-två gånger om året. Ett måste för mitt välbefinnande.

  Jag har rakat skallen en gång i min ungdom. Det upprörde min omgivning, vilket var väldigt intressant. Men som en liten kille på bussen så vist sa: "ditt lilla hår växer nog ut snart."

  Men jag skulle nog kunna tänka mig att göra det igen. Mycket lättskött och bekvämt.

  SvaraRadera
 4. Klippte mig kort för drygt fem år sedan och var nöjd i tre dagar. Svårskött med föning och stylingprodukter för att inte se ut som en mupp. Sen föll humöret. Nu har jag långt obehandlat hår i fläta. Otroligt lättskött. Schampo o balsam ica basic. En tjuga i månaden max. Klipper mig själv en gång om året. Så lätt när det är långt. Bara rakt av en liten bit :)

  SvaraRadera
 5. 180 kr per frisörbesök och 8-9 besök om året blir det och det är det väl värt tycker jag. Jag är en produkt av vårt samhälle och tycker det estetiska är extremt viktigt och det blir lite bökigt att kombinera det med snålhet men det går om man vill. Jag sparar in 2300 kr per år på att inte betala TV-licens tex. (Tittar inte heller på TV så jag tjänar något viktigare än pengar: tid men det är en extra bonus som jag inte tänkte skriv om här egentligen.)

  Lägger för övrigt ca 78 kr om året på vax med. Köper billig och dryg sort på Willys ca 2 ggr per år och den kostar 39 kr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med om det estetiska men inser att män verkar behöva klippa sig oftare än kvinnor...8-9 besök om året låter så mycket?

   Jag, kvinna med axellångt hår, klarar mig på två-tre klippningar om året. Ibland går jag bara och klipper luggen för en billig peng så klarar jag mig ett par månader till.

   Radera
 6. Kör sen 1,5 år tillbaka med WO-metoden (water only). Trodde ej det skulle fungera men det gör det! Man gnuggar ur fettet ur hår och hårbotten också sköljer med vatten. Tar ett tag att ställa om. Märker att om jag äter mer socker och skräpmat blir håret fetare.
  Har slutat klippa mig, tröttnade på priserna! Jag har långt hår och får hjälp att klippa mig lite då och då. Hon är ej utbildad frisör men funkar bara ändå. Har oftast uppsatt i tofs.
  Emma

  SvaraRadera
 7. Jag använder mig också av bara vatten. Mycket praktiskt och det funkar ok. Jag klipper mig dock var 8 vecka för 470 kr gången, väl investerade pengar tycker jag. Jag har bett att inte få ngr stylingprodukter i håret men har ännu inte sagt att jag helst inte vill att hon skall tvätta med schampo och balsam. Jag använder inget smink och knappt några andra skönhetsprodukter lite olja i ansiktet.

  SvaraRadera
 8. Jag kipper mig också själv, en vanlig klassisk frisy som passar mig och mitt hår. Enkelt shampoo räcker för mig också - men det är en lärprocess!

  SvaraRadera
 9. Hej!

  Mitt namn är Ludvig och jag marknadsassistent på Axofinans.com

  Jag skulle vilja komma i kontakt med er, men hittade inte någon kontaktinformation. Skulle du kunna skicka ett mail till ludvig@axofinans.se?

  SvaraRadera
 10. När det gäller kostnaden för hårprodukter varvar jag mellan dyrare märken (eller frisörprodukter) som jag köper med presentkort och vanliga stormarknadsprodukter när de är på superpris. Vissa är bättre än andra så jag håller regelbundet koll på vad både lågprisbutiker och matbutiker erbjuder och slår till när det är tillräckligt lockande.

  Känns inte som någon större utgift faktiskt.

  Jag använder inga stylingprodukter längre men hade ett värmeskydd tidigare när jag brukade använda plattång.

  SvaraRadera
 11. Under de senaste två veckorna läste jag en kommentar från online blogg webbplats som räddade mitt äktenskap från skilsmässa, verkligen information är kraftfull. Jag hade god avsikt att dela med dig om min personliga livserfarenhet i min äktenskapsaffär. Min man skilde mig senast 2 år, han flyttade ut för att träffa en annan kvinna, jag grät varje kväll när jag kommer ihåg min dotter frågar mig när kommer pappa att komma tillbaka hem till middag ikväll! jag älskar min honom så mycket och vi har en tjejflicka på 6 år gammal. jag kontaktar så många stavningskastare förra året ingen kunde ta tillbaka min man, de alla krävde mycket pengar från mig, jag gav upp på kärleksspell till förra veckan, jag gick för att besöka min vän hemma, sa jag till min vän allt som händer med mig och jag delar mitt hjärtesmärta till min vän Michelle, hon uppmanade också mig att kontakta kommunikation med samma Spell Caster Dr.oduduwa, jag läste om honom online bloggkommentar, som har en stavning magisk kraft för att få tillbaka älskling man Hem. Min man var under en ond spell från en annan kvinna som hävdar att de daterades tillbaka i högskolan, hon övertygade om att min man skulle skilja mig. Min man Anders kom tillbaka hem till mig bara igår och grät att han var ledsen för skilsmässa mig, han beklagade och sa att han inte hade rätt sinnen. Det är sant att min man var under en ond spell från en annan kvinna för att hon hävdar att min man daterade henne innan hon blev gift med mig. Dr.Oduduwa hjälper mig att lösa mitt äktenskapsproblem. ikväll, jag och min man med vår dotter, äter middag tillsammans i storsäljare. Jag är väldigt glad och använder detta medium för att uppskatta DrOduduwa love spell powers.
  Dr.Oduduwa försäkrade mig att han kan hantera sådana problem;
  - Ljusstearinljus Kärlek stavar till Ta tillbaka ex-make / ex-wife
  - Honey Spell för att sluta fuska och sluta ligga i ett förhållande
  - Fredkärlek Stavning böner för att komma tillbaka Stolt på ditt förhållande - Stava bönskrafter om du vill föda din egen bebis - Vit magisk stavning för att stoppa skilsmässa / separationsstavning. - röda stearinljus stavar böner för att få betalt tillbaka förlorade pengar. - Lycka stava charm för att locka kärlek och lita på relationen. - stava böner för att få snabb jobbpromotion på arbetsplatsen. - Undersökningsframgång bra lycka Stava. - Finansiella affärer framgång genombrott stavning böner. Kärlek Stava att locka uppmärksamhet och respekt,
  - Traditionella rötter och örter för att läka blodcancersjukdomar, bota till högt blodtryck och andra kroppssmärtor. Sedan min kommunikation med Dr.Oduduwa verkar han vara som en far till mig. Jag uppskattar hans råd och visdomsord som såg mig igenom.
  Jag rekommenderar verkligen DrOduduwa Love Spell Caster, om du har liknande problem med äktenskapsrelationer, skicka ett e-postmeddelande för att kommunicera med Dr.Oduduwa för en snabb brådskande lösning för att ta tillbaka ditt förlorade kärleksförhållande: (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com)
  WhatsApp nr: +79268011965

  SvaraRadera
 12. Hej jag är Allison Howarts Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal bröt han upp med mig, jag gjorde allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskastare som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få honom tillbaka men jag är den typ som aldrig trodde att jag hade stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 4 pm. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad att jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag känner som har ett problem med förhållandet, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningskramen som hjälpt mig med mitt eget problem. email: ogagakunta@gmail.com du kan maila honom om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat fall eller whatsapp honom på +2348069032895
  1) kärleksspell
  2) Lost Love Spells
  3) Skilsmässa Spells
  4) Äktenskapsstavar
  5) bindande stavning
  6) Breakup Spells
  7) Förbanna en förälskad älskare
  8.) Du vill vara befordrad på ditt kontor / Lotteri stavning
  9) vill tillfredsställa din älskare
  Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
  ogagakunta@gmail.com

  SvaraRadera
 13. Hej, kredit mellan individer är en finansiell transaktion för att låna pengar direkt från personer utan ingripande av en bank. För det mesta är det gjort i en familj eller vänlig miljö. Men nyligen kan du låna från en främling. Jag är villig att erbjuda kredit till någon med förmågan att återbetala det utan bekymmer. Jag ser fram emot att hantera dig om du verkligen behöver kredit och om det är en bra vilja.

  E-post: ( simondurochefort@gmail.com )

  Whatsapp: +33756949346

  SvaraRadera
 14. När jag hittade Dr. Ogume, var jag i desperat behov av att föra tillbaka min exälskare. Han lämnade mig för en annan kvinna. Det hände så snabbt och jag hade inget att säga i situationen alls. Han dumpade mig bara efter 3 år utan förklaring. Jag kontaktar Dr. Ogume via hans kontakt och han berättade för mig vad jag behöver göra innan han kan hjälpa mig och jag gjorde vad han berättade för mig, efter att jag hade gett vad han ville, han kastade en kärlek för att hjälpa oss att komma tillbaka tillsammans. Strax efter att han gjorde sin förtrollning började min pojkvän att skicka mig igen och kände mig hemsk för det han gjorde mig igenom. Han sa att jag var den viktigaste personen i hans liv och det vet han nu. Vi flyttade in tillsammans och han var mer öppen för mig än tidigare och han började spendera mer tid med mig än tidigare. Ända sedan Dr Ogume ogumenspellcaster@mail.com hjälpte mig är min partner väldigt stabil, trogen och närmare mig än tidigare. Jag rekommenderar starkt Dr. Ogume till alla som behöver hjälp. E-post: ogumenspellcaster@gmail.com. du kan kontakta honom för något av följande problem:
  1) Kärleksformer
  2) Lost Love Spells
  3) Skilsmässor
  4) Giftermål
  5) Bindande stav.
  6) Uppdelningar

  SvaraRadera
 15. What is it like playing blackjack in the casino? - Dr.
  If the dealer busts the roulette table then he then 공주 출장마사지 proceeds to the dealer's 남원 출장마사지 left and the dealer holds 밀양 출장마사지 the 삼척 출장마사지 stick, and 남양주 출장안마 after the dealer has pulled the lever

  SvaraRadera