onsdag 27 augusti 2014

Mattips

Idag skulle jag bjuda en vän på mat här hemma.
I kylen hade jag rester av rökt lax och räkor från en tidigare bjudning, men det såg lite snålt ut.
Istället för att lägga upp det var för sig så tog jag fram en större skål.
I den finfördelade jag laxen, la i räkorna, körsbärstomater i bitar, kokt ägg som jag delat på två håll i äggskäraren, klippt lökblast och rörde ihop med majonnäs och lite kryddor.
Så såg det genast mer ut.
Garnerade med ett ägg i klyftor och körsbärstomathalvor.
Serverades med ugnsrostat hembakat paleobröd.
Blev så mätt att jag knappt orkade tänka på att ta fram efterrätten... ;)

2 kommentarer:

  1. Smart och ett bra tips! Jag gjorde faktiskt något liknande med en kycklingfilé i somras. Fick oväntat besök vid lunchtid och hade vid första anblicken knappt något hemma...tills jag kom på att jag hade kycklingbiten. Det hade sett fjuttigt ut att dela den inför servering så jag skivade den istället. Blandade ihop pastan och såsen i en stor keramikskål och lade kycklingen på toppen. Tillsammans med just delade körsbärstomater! Det är vad man kan kalla serverat på italienskt vis :)

    SvaraRadera
  2. Brukar ofta slänga en Quiche som snabb mat. Det räcker med lite mjöl och smör för deget, lite ägg och mjölk för garnityr och efter vad man vill i beroende på kylskåpsinnehåll.

    SvaraRadera