söndag 18 december 2016

Kokong

Jag har gjort mig en kokong.
En provisorisk kokong som jag kryper in i om kvällarna.
Det är mitt sovloft som jag klätt in i tyg ut mot köket/farstun.

Så dagar när jag knappt varit hemma och därför inte eldat i kaminen, då kan jag stänga till om mig och sätta på kupévärmaren, så har jag det snart varmt och skönt.
Bara att dra ur fläkten och sova sött.
Mycket av värmen stannar i kokongen och jag alstrar ju själv värme under natten så på morgonen är det fortfarande varmt och bekvämt.

Ja, så nu har vi det kylskåpskallt i köket när vi inte vistas där.
För varför värma upp det när vi inte är där?
Och vi spar mycket på det, då stugan är dåligt isolerad och skulle ha släppt ut mycket värme.

Samtidigt har jag kunnat förvara mat på köksbänken i några dagar.
Mat som inte fick plats i kylskåpet.
Mat som blev över när restaurangen på jobbet stängde för säsongen.
Mat som jag nu på olika sätt fått hjälp att äta upp, eller som flyttat vidare till någon annans kylskåp.

I sovrummet har vi alltid lite värme på vintertid.
Ibland mycket.
För komfortens skull.
Men det rummet är också mindre och har innertak vilket gör det lättare att värma och ger mindre läckage.

Sådär ja!
Så fick jag till ett inlägg om värme även denna vintern.
Kanske kan det till och med bli en liten serie, precis som förra gången.
Eller så har jag inte mer att komma med.
Återstår att se! :)

1 kommentar:

  1. Och det bästa med ett kallt kök på vintern är att man också får någonstans att övervintra växterna.

    SvaraRadera