söndag 12 mars 2017

Att aldrig säga aldrig... Håret föll

Jag har skrivit om det där med hårvård/-kostnad  tidigare.
Sedan dess har jag klippt mig själv och det har gått riktigt hyfsat.
Men så kände jag mer och mer lust att prova klippa mig kortkort.
Så för ungefär en månad sedan så tog jag hundtrimmern och körde av allt utom luggen, men några dagar senare rök även den.

Och jag har inte ångrat mitt tilltag, utan det har bara varit en befrielse att få bort det "långa"
Däremot vill jag fortsättningsvis inte ha riktigt så kort, men kan mycket väl tänka mig att klippa mig med trimmer även framöver, så det lutar åt att jag får investera i en sådan.
En med fler valmöjligheter gällande längd.
Har ni tips kring trimmer-köp?

Vartefter håret växer så blir frisyren lite varierande, men hela tiden otroligt lättskött, vilket gillas - både variationen och lättsköttheten.
Så något frisörbesök för mig lär det inte bli inom det närmaste.

Däremot gick dottern nyligen till frisören och fick sig en riktigt snygg och passande frisyr som var värd varenda krona som det kostade (350).
Frågan är hur täta besök det kommer bli för henne framöver.
Detta är hennes andra frisörbesök någonsin, men med risk att antalet kommer öka betydligt fortare nu.

Vad lägger ni på frisörbesök och annan hårvård per månad eller år?

11 kommentarer:

 1. Som svar på sista frågan får jag svara 0 kr/år så länge jag fortsätter att hitta gratis trimmers i elsoprummet (http://sparosverige.blogspot.se/2016/08/klipp.html). Eller ja, en tia i schampo drar jag väl iväg också.

  SvaraRadera
 2. Jag klipper också mig själv men tycker det är enklast med långt hår som jag klipper nån gång om året. Det måste därför tvättas och just nu använder jag schampo och äppelcidervinäger. Eftersom jag tvättar håret ungefär en gång i veckan borde det gå åt ungefär två-tre flaskor om året men eftersom jag delar med resten av familjen vet jag faktiskt inte riktigt. Någon hundring skulle jag gissa på att mitt hår kostar. Det tycker jag är rimligt.

  SvaraRadera
 3. Med en kort frisyr blir det klippning var åttonde vecka (280 kr) och slingor en-två gånger om året. Ett måste för mitt välbefinnande.

  Jag har rakat skallen en gång i min ungdom. Det upprörde min omgivning, vilket var väldigt intressant. Men som en liten kille på bussen så vist sa: "ditt lilla hår växer nog ut snart."

  Men jag skulle nog kunna tänka mig att göra det igen. Mycket lättskött och bekvämt.

  SvaraRadera
 4. Klippte mig kort för drygt fem år sedan och var nöjd i tre dagar. Svårskött med föning och stylingprodukter för att inte se ut som en mupp. Sen föll humöret. Nu har jag långt obehandlat hår i fläta. Otroligt lättskött. Schampo o balsam ica basic. En tjuga i månaden max. Klipper mig själv en gång om året. Så lätt när det är långt. Bara rakt av en liten bit :)

  SvaraRadera
 5. 180 kr per frisörbesök och 8-9 besök om året blir det och det är det väl värt tycker jag. Jag är en produkt av vårt samhälle och tycker det estetiska är extremt viktigt och det blir lite bökigt att kombinera det med snålhet men det går om man vill. Jag sparar in 2300 kr per år på att inte betala TV-licens tex. (Tittar inte heller på TV så jag tjänar något viktigare än pengar: tid men det är en extra bonus som jag inte tänkte skriv om här egentligen.)

  Lägger för övrigt ca 78 kr om året på vax med. Köper billig och dryg sort på Willys ca 2 ggr per år och den kostar 39 kr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med om det estetiska men inser att män verkar behöva klippa sig oftare än kvinnor...8-9 besök om året låter så mycket?

   Jag, kvinna med axellångt hår, klarar mig på två-tre klippningar om året. Ibland går jag bara och klipper luggen för en billig peng så klarar jag mig ett par månader till.

   Radera
 6. Kör sen 1,5 år tillbaka med WO-metoden (water only). Trodde ej det skulle fungera men det gör det! Man gnuggar ur fettet ur hår och hårbotten också sköljer med vatten. Tar ett tag att ställa om. Märker att om jag äter mer socker och skräpmat blir håret fetare.
  Har slutat klippa mig, tröttnade på priserna! Jag har långt hår och får hjälp att klippa mig lite då och då. Hon är ej utbildad frisör men funkar bara ändå. Har oftast uppsatt i tofs.
  Emma

  SvaraRadera
 7. Jag använder mig också av bara vatten. Mycket praktiskt och det funkar ok. Jag klipper mig dock var 8 vecka för 470 kr gången, väl investerade pengar tycker jag. Jag har bett att inte få ngr stylingprodukter i håret men har ännu inte sagt att jag helst inte vill att hon skall tvätta med schampo och balsam. Jag använder inget smink och knappt några andra skönhetsprodukter lite olja i ansiktet.

  SvaraRadera
 8. Jag kipper mig också själv, en vanlig klassisk frisy som passar mig och mitt hår. Enkelt shampoo räcker för mig också - men det är en lärprocess!

  SvaraRadera
 9. Hej!

  Mitt namn är Ludvig och jag marknadsassistent på Axofinans.com

  Jag skulle vilja komma i kontakt med er, men hittade inte någon kontaktinformation. Skulle du kunna skicka ett mail till ludvig@axofinans.se?

  SvaraRadera
 10. När det gäller kostnaden för hårprodukter varvar jag mellan dyrare märken (eller frisörprodukter) som jag köper med presentkort och vanliga stormarknadsprodukter när de är på superpris. Vissa är bättre än andra så jag håller regelbundet koll på vad både lågprisbutiker och matbutiker erbjuder och slår till när det är tillräckligt lockande.

  Känns inte som någon större utgift faktiskt.

  Jag använder inga stylingprodukter längre men hade ett värmeskydd tidigare när jag brukade använda plattång.

  SvaraRadera