onsdag 1 april 2015

Aprilutmaing!

Jag gillar utmaningar.
Och att förenkla och skala av.
Så när LyckligaFiskaren la upp om en KLÄD-utmaning började mina små grå arbeta och tillslut kom jag fram till att jag ska vara med på en variant av utmaningen.

Jag kommer använda arbetskläder, troligen två uppsättningar likadana - jeans, t-shirt och tjocktröja, som jag använder på jobbet men även när jag trädgårderar, målar och snickerar hemma vid.

En omgång träningskläder - långa tights, ullunderställströja och mellantjock ulltröja (intressant att se om detta kommer vara rätt kläder att träna i hela månaden, om inte så kommer jag byta ut till svalare!) och en uppsättning myskläder - mjuka byxor, linne, trekvartsärmad tröja och en kofta, kommer användas under april.

Så blir det något svart då jag ska på begravning, det blir troligen en klänning med tillbehör.
Klänningen får bli månadens utstyrsel när jag vill vara finare klädd än arbets-/tränings-/myskläderna. Med någon accocear till behöver det ju inte bli begravningsstämning över det hela.

Som ytterplagg blir det joggingskor, arbetsskor och en finare vårsko att pusta upp till begravningen. Regnjacka bär jag i vått och torrt...
Och till de tillfällena jag ska vara finklädd funderar jag på att färga en solblekt svart kappa så den blir svart och fin igen. Får se om jag får tag på textilfärg i tid.
Halstub, pannband och fingervantar lär väl få fortsätta slitas ett tag till. 
"...än är det vinter kvar säger mor..."


Jag har nu lagt undan alla kläder som hängt framme och ser fram emot att inte ägna någon tid i april åt att fundera över vilka kläder jag ska ha på mig.
Tillfällena kommer välja åt mig, vilken av dessa fyra uppsättningar jag kommer använda när, inte mycket huvudbry alltså.

(underkläder tänker jag inte begränsa annat än att inte köpa nya!)5 kommentarer:

 1. Spännande. Ja egentligen behöver vi ju inte alls så mycket kläder som vi tror oss behöva. Och vi behöver sällan så mycket variation som vi tror oss behöva. Inte heller vår omgivning tänker så mycket på vad vi har på oss som vi tror att dom gör. Med två olika uppsättningar kläder till vardags/jobb kan man klara sig länge. Något att träna i, något att slappa i och någon att vara lite finar i - det räcker :) För mig blir det dock två olika uppsättningar träningskläder då det inte riktigt går att ha samma kläder till ridningen som till yogan :)

  SvaraRadera
 2. Jag är också med och jag packar mig en resväska som jag måste leva med nästan hela månaden eftersom jag inte kommer att vara där min garderob är. Men det går nog bra, det ska framför allt bli kul att se om jag saknat något och i så fall vad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Omedvetenellermedvetenkonsumtion3 april 2015 22:52

   Kul att fler är med i utmaningen!
   Ska bli spännande att se vad vi får ut för erfarenheter av den!
   Lycka till!

   Vet inte om du ser detta svaret, men att jag inte skriver inne hos dig beror på att jag inte kan kommentera som "anonym" där (väljer jag någon av de alternativen som finns i din blogg så kommer något annat än Omedvetenellermedvetenkonsumtion synas...)

   Radera
 3. Fiskarens påhitt gillar jag också. Så annorlunda, helt underbar! :)

  Hoppas första dagen gick bra! :)

  SvaraRadera
 4. Tycker att man ska köra utan kläder. Annars måste man tvätta oftare än vanlig endast 2-3 plagg och det påverkar miljö negativ. Så kör endast med strumpor och kalsonger.

  SvaraRadera