måndag 14 september 2015

Recept

Kladdkakemuffins med jordnötssmör

3 ägg (jag tar fyra av de lite mindre äggen mina hönor värper)
4.5 dl socker (kan minskas något om så önskas)
2 tsk vaniljsocker
1.5 krm salt
6 msk kakao
2.25 dl vetemjöl
150 g smält smör (eller 1.5 dl flytande)

Rör samman alla ingredienser till en jämn smet och klicka upp i muffinsformar.

Klicka i önskad mängd jordnötssmör (jag använde ekologiskt osaltat) i varje muffin.

Grädda i 200 grader i (hmmm) tills de är sådär gott knapriga i kanterna och kladdiga i mitten (kan det ha varit ca 15 min?)

Vanligtvis brukar vi göra denna smeten till en form med avtagbar kant och grädda den i 175 grader i (hmmm) kanske 30-35 min??

Lycka till!
Och håll koll på gräddningstiden!

3 kommentarer:

  1. Man kan även ta lite mer socker om man så önskar.
    Särskilt när man som jag behöver bli lite sötare...

    SvaraRadera
  2. Låter smarrigt!

    Tack för tips, ska prova detta.

    SvaraRadera