Äter jag för mycket vetemjöl så får jag ledvärk.
Vilket är ett tydligt tecken på att jag bör utesluta det livsmedlet ur kosten.
Vilket är lättare sagt än gjort...
Mitt eget hem är i det närmsta spannmålsfritt, efter att ha jobbat på det i många år.
Pastan var det som åkte ut först. De första åren kunde jag känna ett sug efter det ibland. Spagetti och köttfärssås. Eller snabbmakaroner med chilisås.
Men det är längesedan nu.
Nästa sak som strök på foten, och som jag inte längre saknar, är vanligt bröd. Tycker inte det är gott nuförtiden.
Men bullar och kakor av rätta slaget kan jag fortfarande falla dit på...
Idag är ett sånt tillfälle när vi har möte och ena deltagaren är bagare och har ofta med sig en påse eller två...
Då gäller det för mig att komma dit väldigt mätt och bara ta en kopp te.
Eller att jag har med mig något, för mig, mer ätbart.
Därför har jag idag bakat väldigt enkla och goda Paleofrallor som får bli kvällens fikabröd.
Många ifrågasätter om det inte är väldigt dyrt att baka sånt.
Ofta hävdar de till och med att de själva inte har råd att äta så, utan att ha provat...
Men jag ligger defenitivt inte över normala kostnader för mat.
Och mycket tror jag det handlar om att exempelvis mandelmjöl är mer mättande än vetemjöl.
Man äter därför inte samma mängder och priset blir inte så långt ifrån varandra som det först ser ut.
För egen del köper jag gärna dyrare mat, om jag samtidigt kan hålla mig frisk!
Tycker som du, riktig mat som man mår bra av får gärna kosta lite. Hälsa är värt att satsa på.
SvaraRaderaJag är "brödoman" men försöker låta bli. Det blir verkligen skillnad på magen när jag skippar gluten. Både i form och känsla.
Men de där bröden med ägg i tycker jag får en knepig konsistens. Lite gummiaktiga. Eller?
Min sambo tål inte heller vete, så det blir många "konstiga" skapelser i köket när det bakas utan "riktigt mjöl". Men hälsan måste få gå först, vad är någon hundralapp värd mot att ha värk eller en mage som blir paj?
SvaraRaderaDu skriver : "för mycket". Hur mycket är för mycket? Det kan göra ett stor skillnad mellan att kunna ha en enkel matlagning där man utesluter en del saker och en lite mer komplicerat där man måste vara jätte försiktig.
SvaraRaderaPrecis hittat till din blogg och ska med glädje läsa igenom dina inlägg, men måste bara fråga hur du gör med maten. Jag är väldigt fast i "pasta, köttfärssås"-tänket och skulle gärna byta ut lite grann av alla snabba kolhydrater mot annat men har så otroligt dålig fantasi och tålamod. Vad använder du "istället" (inser ju också att pasta inte är något evolutionärt grundläggane men men)? Jag får inte till något annat än en sallad och sååå mycket sallad så det väger upp för pastan vill jag helt enkelt inte köpa då det blir rätt dyrt. Så, mattips mottages tacksamt! /Studenten
SvaraRadera