tisdag 16 september 2014

Panta brukar

Idag var jag och pantade burkar på vår närmsta matbutik.
Vi köper själva väldigt lite dryck på flaska/burk men får påsar med retur-flaskor av närmsta familjen.
Familjemedlemmar som inte ids panta själva.
För dem handlar det nog mycket om bekvämlighet.
Men jag har hört andra argument till att inte gå med returerna till butiken.
Exempel som "Det är pinsamt" "Det känns snålt" "Man känner att man är egoistisk när man inte trycker på biståndsknappen" osv.

Hur ställer ni er till detta med att panta burkar/flaskor?

4 kommentarer:

 1. Så självklart att jag nog inte förstått att jag kan låta bli... Men precis som er så har vi inte så mycket av den varan.
  Däremot har vi ett stenkast från vårt lägenhet en liten återvinnings station och nu kommer nog skämma in .Att återlämna glas i glas container jo det görs var o varannan natt Kling kling ...
  h

  SvaraRadera
 2. Hej.
  Jag tycker det är självklart att man ska panta burkar och flaskor, för miljöns skull så klart, det är väl det som är meningen med panten, att materialet skall återvinnas. Pinsamt? Inte ett dugg! Värre vore det väl att slänga dom i soporna?
  Klart att man kan ge dom till någon som vill panta om man själv inte orkar, men när man ändå betalat för panten så kan man väl lika gärna ta den tillbaka. Om inte annat så tycker ju barn alltid att det är kul att dryga ut veckopengen med pantburkar.

  SvaraRadera
 3. Klart jag pantar! För att det är miljövänligt. Plockar t o m upp knyckliga burkar ur diket och slänger i pappers-pelle när jag är ute och promenerar, där kan vi snacka om pinsam?!

  I småskolan fick vi gå ut och plocka skräp i Håll Sverige Rent-kampanjer. Det är 100 år sedan men ränderna går inte ur... :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag pantar både egna och andras. Känns inte alls pinsamt att plocka burkar från diken eller vägrenen. Jag har skrivit om det och varför i länken nedan.
   Jag tackar dig Christina för att du hjälper till för djurens bästa. (även om du kanske inte visste om det!?)
   http://fattigbonddrang.blogspot.se/2014/07/panta-sjalva-jag-vill-inte-ha-era-burkar.html

   Radera